Automata váltó olajcsere

Gyári Gépi BMW Automata váltó olajcsere – tisztítással

Automata váltó olajcsere a legkorszerűbb gyári gépi tisztítással – átöblítéssel történik, hogy az automata váltó tökéletes működése és váltás élménye megmaradjon. Tudta, hogy az automata váltó olaja idővel elhasználódik? A motor ki-be kapcsolásával, főként a Start – Stop rendszerű autók esetében lényegesen nagyobb igénybevételnek van kitéve a folyamatos nyomás változással az ATF olaj. Városi autók esetében lényegesen hamarabb használódik el az automata váltóban az olaj. Olyan, hogy örök életű olaj, NEM LÉTEZIK! “Nem véletlen, hogy az autógyár olajcsere mentességet hirdet, hisz az alkatrészprofit sokkal nagyobb üzlet.” A megtett kilométer futás alatt, ahogy a motorban a motorolaj, úgy az automata váltóban az ATF olaja is elhasználódik, így rendszeresen, vagyis 60 – 80.000Km megtétele után ajánlott az automata váltó olajcseréje. Tapasztalataink alapján 150-230.000km futott automata váltók esetében kritikus állapotú olajszerűséget cserél le a gép, olajcsere után az ügyfelek elmondásai alapján mintha egy új váltó került volna fel a régi helyére, pontos kapcsolás kellő dinamikával párosul. Tehát ha még nem volt cserélve ilyen magas kilométer futásnál a váltóban az olaj, akkor sem késő az automata váltó olajcsere, mert nem fog rontani a váltó állapotán.

BMW automata váltó szervizelés

Korunk automata váltói lényegesen érzékenyebbek, úgy az olajra, mint a betartott szervizperiódusokra. Fontos megjegyezni, hogy ezeknél a váltóknál a leeresztem a váltóolajat és feltöltöm a friss olajjal nem ajánlatos. De vajon miért? Ugyan is normál eljárásban a váltóban marad a fáradt olaj 35 – 40%, ami annyit jelent ha elkezd keveredni a friss lecserélt automata váltó olajjal, rontva az olaj viszkozitását és terhelhetőségét. Ez mellett kimossa a lerakódott szennyeződést az olajjáratokból, illetve a kapcsoló elemeknél rövid időn belül erős kopáshoz vezet. ZF váltók esetében kizárólag az általunk kínált professzionális gépi technológiával történő eljárás ajánlott! Ne spóroljon az automata váltó olajcserén, mert később a váltó felújítása borsos összegbe kerülhet!

Régebbi típusú váltók esetében is hatékony az általunk kínált váltó olajcsere, ugyanis a megtisztított váltó és a friss ATF olaj pontos kapcsolást és dinamikus váltást eredményez.

Amennyiben autója benne van az automata váltó olajcsere periódusban, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal! Több évtizedes gyakorlatunk van az automata váltók terén.

BMW automata váltó olajcsere folyamata

Autó átvételnél számítógépes diagnosztikát hajtunk végre, így kizárólag abban az esetben történik meg a beavatkozás, ha 100% -ban hibakódmentes az automata váltó vezérlőmodulja. Miután megtörtént a diagnosztika, szakembereink emelőre állnak az autóval és csatlakoztatják a berendezést az autó automata váltójára.

Első körben beindítjuk az autó motorját majd a Launch berendezés tisztító adalékot juttat a váltóba és elindul a tisztítási folyamat. A váltó olajjárataiban lerakódott legmakacsabb szennyeződéseket is feloldja és eltávolítja.

Második körben szakembereink eltávolítják az elhasznált hidraulika szűrőt, cserélik a tömítéseket, újabb típusoknál a váltó olajteknőt. Majd ellenőrzik, hogy 100%-ban zárnak-e a tömítések.

Harmadik körben elindítjuk a friss olaj feltöltését és rámosnak az új olajjal a legeldugottabban elhelyezkedő olajfuratokra, így az automata váltóból minden elhasznált olaj és szennyeződés 100%-ban távozik, majd megtörténik az automata váltó olajszint ellenőrzése.

Miután visszakerült minden csatlakozási pont az automata váltóra, nyomáspróbát végzünk és ismételt számítógépes diagnosztikát, illetve váltókorrekciót hajtunk végre az automata váltón, hogy az elkövetkezendő 60 – 80.000 kilométer futás tökéletes legyen.

Végül a váltótisztító gép nyomtatott formában pontos leírást ad a felhasznált tisztítóadalék és ATF olaj mennyiségről, illetve a számítógépes diagnosztikáról nyomtatott formában is mérési jegyzőkönyvet és hibakód mentességet igazoló dokumentumot állítunk ki.

Amennyiben Ön számára is fontos automata váltója állapota, ne habozzon, kérjen időpontot most!

Kedves látogató!

Szervizünk komoly számítógépes diagnoszikai rendszere, az általunk használt minőségi alkatrészek, és a 9 éves németországi BMW gyárban szerzett tapasztalatunk a garanciája, hogy nem csak megtaláljuk a hibát, de ki is fogjuk tudni javítani. Mégpedig úgy, hogy megkíméljük ügyfeleinket a hosszú várakozási időtől és a felesleges pénzköltéstől.


Éles Emil – Cégvezető
Fogaskerék Elkötelezettek vagyunk azért, hogy kivételes szolgáltatást nyújtsunk.